Heren MACH4S 0.5 wetsuit

Sku: 12029
 

Availability: In voorraad

€ 499,99
  • Snelle levering
  • 30 dagen bedenktijd
  • 1 jaar garantie
 

Dare2Tri introduceert de nieuwste MACH4S

Alles wat je nodig hebt: MACH4S 0.5

De nieuwe MACH4S 0.5 is sneller dan ooit en biedt meer comfort zodat de lange afstand niet meer zo lang aanvoelt. Het MACH4S 0.5 model heeft een ongeëvenaarde flexibiliteit in de schouders. Het gebruik van het 0.5mm ultradunne neopreen is nieuw op de markt. Het zorgt voor een grote bewegingsvrijheid in de rug en de schouders en geeft de zwemmer het gevoel zonder wetsuit te zwemmen. Verfijnde details bewerkstelligen een verbeterde lichaamspositie in het water wat zorgt voor minder wrijvingsweerstand en extra stuwkracht. 

Size Chart
 

Laat ons u helpen met uw maat.

Vul alstublieft uw maat in zodat we kunnen controleren of dit de geschikte maat is.

€ 499,99
Heren MACH4S 0.5 wetsuit
 
 

Product details

Dare2Tri Innovation Never Stops!

Zwemmen is een speciale sport en niet te vergelijken met andere sporten. Uniek als het gaat om trainingsmethodes en de fysiologische eisen die gesteld worden aan een atleet. Ieder klein en ingewikkeld detail is belangrijk. Van de positie van het hoofd en lichaam tot de verschillende fases van de zwemslag, ademhaling en cadans. Dit zijn maar een paar elementen die, mits goed uitgevoerd, een zwemmer flinke voordelen kunnen geven in het water.

Wij van Dare2Tri begrijpen dat sneller zwemmen geen makkelijk proces is, maar meer een levenslange missie. Voor sommige atleten kan het zwemonderdeel erg intimiderend zijn en waar begin je als er maar weinig tijd beschikbaar is? Of je nu een topzwemmer bent of een beginner, iedereen probeert zijn of haar zwemtijden te verbeteren door meer zwemuren te maken, te schaven aan techniek, het optimaliseren van voeding en door het zoeken naar de nieuwste producten. Bij dat laatste kunnen wij je helpen!

De competitieve en groeiende markt heeft ons uitgedaagd om nog meer onderzoek en testen te doen. Het resulteerde in de productie van een wetsuit dat sneller is dan we voor mogelijk hadden gehouden. Dare2Tri heeft één missie en dat is om jou sneller te laten zwemmen. Onze verbeterde MACH4S 0.5 geeft je een vrij gevoel, zoals je dat gewend bent zonder wetsuit, en zorgt daardoor voor een verbeterde zwemefficiëntie. Door het reduceren van de dikte van het neopreen op de belangrijkste plaatsen – zoals schouders en armen – zorgt Dare2Tri voor snelheid zoals we nog niet eerder gezien hebben.

Verbeter je persoonlijke record met Dare2Tri 

Technische Specificaties

Details: from collar to ankle

Functioneel – Flexibel - Snel
Flexibiliteit: Dare2Tri heeft de dikte van het neopreen in de armen met 2/3 teruggebracht. Terwijl de nieuwe MACH4S 0.5 op het eerste gezicht niet veel verschilt van zijn voorganger, is het nieuwe wetsuit flexibeler, duurzamer en biedt het meer reikwijdte. De nieuwste MACH4S is uitgevoerd met een 0.5mm dun, bullet proof versterkt neopreen, met een Ultra Flex voering in de armen, schouders en oksels. Dit geeft de zwemmer een 360° rotatie van de arm zonder weerstand te ondervinden. Dit zorgt voor meer reikwijdte met minder inspanning. De voordelen hiervan verdubbelen als je langere afstanden zwemt, omdat het dunne en flexibele neopreen voor minder vermoeidheid in het bovenlichaam zorgt. Elastische waarde: 2.13 Elasticiteit voering: 2.10 Herstel: 100% Dikte: 0.5mm Waterfrictie 0.056% Bullet Proof: Nagels kunnen het materiaal niet beschadigen
Lichaamspositie:
Om de weerstand in het water te verkleinen, is het zaak een zo goed mogelijke lichaamspositie in het water innemen. Toen we de MACH4S 0.5 ontwikkelden hebben we veel tijd gestoken in het testen en het analyseren van de optimale lichaamspositie in het water in het zwemlab. Onderzoek wijst uit dat de lichaamspositie wordt bepaald door het drijfvermogen in de heupen en de stabiliteit van de romp versus het drijfvermogen in de benen. Met deze nuttige informatie heeft Dare2Tri stabiliteitspanelen in het wetsuit ontworpen die voor meer drijfvermogen zorgen zonder dat het de maximale dikte voor competitie overschrijdt. De MACH4S 0.5 zorgt voor meer compressie rond het middel en de romp wat zorgt voor stabiliteit zodat de zwemmer de optimale zwempositie langer kan aanhouden. Terwijl de dikte en de celdichtheid van het neopreen belangrijk zijn voor het drijfvermogen, is de positie en het aantal panelen – evenals de Ultra Flex voering – een belangrijke factor voor het optimaliseren van de lichaamspositie in het water. Het is algemeen bekend dat neopreen wordt gemeten in celdichtheid. Hoe groter het aantal cellen, des te meer drijf- en stretchvermogen het neopreen heeft, maar het neopreen is ook zachter en minder duurzaam. De MACH4S 0.5 heeft precies de goede mix van neopreen gecombineerd met panelen van verschillende celdichtheid op de kritieke plaatsen. Samen met onze ‘Glide Skin’ coating zorgt dit voor een flexibel, duurzaam wetsuit met precies het juiste drijfvermogen.
Waterweerstand:
Net zoals wielrenners met hun uitrusting de luchtweerstand op de fiets proberen te verkleinen, kunnen ook zwemmers door middel van het juiste materiaal profiteren van een verminderde weerstand in het water. Dare2Tri’s paradepaardje, de MACH4S 0.5, heeft een unieke en exclusieve ‘Glide Skin’ coating. De ‘Glide Skin’ afwerking is een niet-afwasbare, soepele (zero-friction) coating die de cellen in het neopreen afsluit en daardoor de waterweerstand minimaliseert. Daarnaast zijn de naden van de MACH4S soepel en afgewerkt in de zwemrichting om verdere weerstand te verminderen.
Stuwkracht:
Kracht is gelijk aan de mate van verandering van momentum. In andere woorden, de kracht die leidt tot beweging wordt geproduceerd door de armen, benen en de rotatie van het lichaam. De MACH4S 0.5 heeft geïntegreerde ‘Grip Panels’ aan de binnenkant van de onderarm die je helpen om meer kracht te zetten en zo een langere en volledige trek- en duwfase onder water te maken. De ‘Grip Panels’ zorgen ervoor dat er water circuleert tussen de ribbels op de onderarm, zodat de zwemmer meer efficiënt water kan verplaatsen in the trek- en duwfase en daardoor meer kracht kan zetten. De MACH4S 0.5 gaat nog een stapje verder en heeft ook geïntegreerde ‘grip panels’ op de schenen die zorgen voor meer propulsie en stuwkracht in de beenslag. De verticale beweging van de benen vertaalt zich in verticale en diagonale kracht die zorgt voor een voorwaartse beweging.
A: water circulatie tussen de ribbels
Fit: De MACH4S 0.5 bestaat uit 23 panelen die zorgen voor een op maat gemaakte pasvorm.
Last but not least, zwemmen is leuk en het gaat om het plezier! De MACH4S 0.5 geeft je vrijheid, flexibiliteit en snelheid zodat je je voelt als een vis in het water!
MACH4S, het beste op het gebied van innovatie en inventiviteit!
PERSOONLIJKE RECORDS GEGARANDEERD!

 

Kraag: 2 x 1mm
De kraag is gemaakt van een dubbele laag Glide Skin (dikte 2 x 1mm). De Glide Skin kleeft als het ware aan je nek en beweegt mee tijdens de zwembeweging. Dit voorkomt schuurplekken en zorgt ervoor dat er geen water via de kraag het pak binnenstroomt. Als enige wetsuitmerk heeft Dare2Tri ervoor gekozen om de klittenbandsluiting bij de kraag om te draaien. Het zachte klittenbandgedeelte zit nu op de flap, het hardere gedeelte op het pak zelf. Hierdoor kan alleen het zachte gedeelte de huid raken, mocht het pak onverhoopt scheef worden dichtgedaan. We zijn er voor 100 procent van overtuigd dat onze wetsuits geen schuurplekken veroorzaken.
Schouders en oksel: 0.5mm
De schouders en het okselgedeelte zijn enorm belangrijk voor de flexibiliteit van een wetsuit. We hebben zowel de schouders als de oksel gemaakt van het meest soepele materiaal verkrijgbaar. De supergladde Glide Skin aan de buitenzijde, in combinatie met een voering van voorgerekt 4-way Super Stretch, geven je het gevoel dat je in een pak zonder mouwen zwemt. Het gladde materiaal zorgt er tevens voor dat het wetsuit bij het uittrekken totaal geen weerstand biedt en je binnen no time uit het wetsuit bent, wat een minimale wisseltijd oplevert.
Grippanelen: 2.5mm
De MACH4S is uitgerust met grip panels aan de binnenkant van de onderarmen en op de scheenbenen. De ribbels in de grippanelen zorgen voor een lichte waterturbulentie, waardoor je een betere stuwing rond de onderarmen en onderbenen creëert. Dit zorgt weer voor een krachtigere arm- en beenslag en dus een effectievere slag.
Bovenborstpaneel: 2.5mm
Het 2.5mm dunne bovenborstpaneel zorgt ervoor dat je niet met een holle rug in het water komt te liggen en je dus met je beenslag een effectieve stuwkracht vanuit de heupen kunt genereren. Het dunne paneel zorgt tevens voor extra bewegingsvrijheid tijdens de herstelfase van je zwemslag (de recovery stroke). Vooral bij langere afstanden is dit duidelijk merkbaar.
Borstpaneel: 5mm
Het 5mm dikke borstpaneel zorgt voor extra drijfvermogen en een verbeterde zwempositie, waardoor je sneller zwemt minder snel vermoeit raakt. Zowel door de ITU en ETU als Ironman en Challenge is een maximum dikte van 5mm opgelegd in de toegestane wetsuits. Door gebruik te maken van 44cell rubber hebben we nog meer lucht in het materiaal gecreëerd waardoor we niet de toegestane dikte overschrijden, maar wel meer drijfvermogen generen. De ingeperste V shapes van de MACH4S zorgen tevens voor een versnellende werking. De V-shape, de zogenaamde Alpha hoek, is een natuurkundig bewezen hoek die zorgt voor acceleratie in het water.
Lichaams-stabiliteitspanelen: 5mm
Het lichaams-stabiliteitspaneel zorgt voor compressie op het lichaam. Dit zorgt voor een stabiele positie in het water en voor minder lichaamsvolume, wat minder weerstand betekent. De voering is gemaakt van 4-way Super Stretch en is iets minder rekbaar dan de voering in de schouders en de oksels. Mocht er onverhoopt water in het wetsuit komen dan hoopt het zich door deze panelen niet op rondom de torso. Water rondom de torso maakt je zwaarder waardoor je lager in het water komt te liggen en je dus meer weerstand hebt en snelheid verliest.
Heupstabiliteitspanelen: 5mm
De stabiliteitspanelen op de heupen helpen je om in het water de ideale zwempositie in te nemen (voor de minder ervaren zwemmers) of te ondersteunen (gevorderde zwemmers). Deze 5mm dikke panelen, gecombineerd met het 2.5mm dunne bovenborstpaneel, zorgen ervoor dat je niet met een holle rug in het water komt te liggen en je dus met je beenslag een effectieve stuwkracht vanuit de heupen kunt genereren.
Bovenbeen tot boven de knie: 5mm
Om vooral bij langere afstanden het wegzakken van de benen te voorkomen zijn de bovenbeenpanelen 5mm dik. De ingeperste (embossed) V-shapes zorgen ook hier voor acceleratie.
Kniepanelen: 2.5mm
Zowel de voorkant als de knieholte is uitgevoerd met 2.5mm Glide Skin en een 4-way Super Stretch voering, om de beenslag te vereenvoudigen.
Aquatic grip panel op de onderbenen: 3.5mm
De MACH4S is uitgerust met aquatic grip panels op de scheenbenen. De ribbels in de grippanelen zorgen voor een lichte waterturbulentie, waardoor je een betere stuwing rond de onderarmen en onderbenen creëert. Dit zorgt weer voor een krachtigere been- en dus een effectievere slag.
Kuitpaneel: 2.5mm
Het kuitpaneel is aan de binnenzijde uitgerust met onze unieke 4-way pre-stretched super Stretch waardoor in combinatie met de Glide Skin aan de buitenzijde, en de schuin afgesneden beenopening, het wetsuit werkelijk zonder enige moeite uit gaat.
Achterbeenpaneel: 3.5mm
Dit paneel heeft met 3.5mm precies de juiste dikte om een perfecte zwempositie te realiseren. Een dikker paneel zou ervoor zorgen dat je benen te hoog in het water liggen, een dunner paneel juist voor een te lage positie van de benen in het water.
Rugpanelen: 3.5 mm
De rugpanelen zorgen voor extra drijfvermogen, maar zijn ook een verlengstuk van de schouders. Er is daarom gekozen voor neopreen van 3.5mm met een 4-way Super Stretch voering. Dit zorgt voor extra bewegingsvrijheid én extra drijfvermogen.
Rits: YKK
De YKK ritsen hebben een metalen runner, dit zorgt ervoor dat de ritsen geleidelijk open en dicht gaan. Na een enquête onder onze Dare2Tri volgers, hebben we ervoor gekozen om de rits van beneden naar boven te laten sluiten. Veruit de meerderheid gaf aan dat dit de voorkeur heeft boven een sluiting van boven naar beneden.
 
 

There are yet no reviews for this product

Schrijf uw eigen review

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Instagram Foto's

Contact

Dare2Tri International
Einsteinstraat 16B
3316 GG, Dordrecht
Nederland

078 6 18 19 23

Rekening nummer. 166188549
IBAN code: NL03RABO0166188549
BTW.nr. NL8131.41.436.B01
KVK nr. 23078610
 

Type betalingen

 

© 2017 Dare2Tri – Dare2Tri is a registered trademark of Sport Import Europe b.v.